SOG Gasmeten Ex-Ox-Tox
Certificate at the end of the course: Cerficitaat conform SSVV Opleidingsgids (SOG)
  TBD
  TBD
  TBD
  510 (including exam)
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
seconde
TBD
Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium!
Aanmelden

SOG Gasmeten Ex-Ox-Tox

Het komt regelmatig voor dat onze brandwachten in een besloten ruimte moeten werken zoals leidingen, tanks en kelders. Om de aanwezigheid van explosieve en/of toxische stoffen uit te kunnen sluiten en zo ieders veiligheid te waarborgen, is het bijzonder praktisch als de brand- of veiligheidswacht ook in staat is om gasmetingen uit te kunnen voeren. Wij raden daarom al onze brandwachten aan om dit certificaat te behalen, temeer omdat dit vaak een aanvullende eis is van opdrachtgevers op risico- en/of petrochemisch terrein.

 

De basiscursus duurt twee dagen en bestaat uit twee delen: een theorie- en een praktijkgedeelte. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Theorie:

Praktijk:

 

Doel van de cursus

Voor medewerkers die belast zijn of worden met het uitvoeren van zuurstof-, explosie- en toxische metingen in industriële omgevingen is het belangrijk om te beschikken over kennis van gasmeetapparatuur en -metingen. In de cursus Gasmeten Ex-Ox-Tox leer je planmatig en veilig omgaan met gasmeetapparatuur en de gemeten waardes interpreteren. Ook ben je in staat om chemiekaarten te lezen en te verklaren.

 

Certificaat

De basiscursus duurt twee dagen, waarna een examen volgt en de kandidaat een persoonsgebonden certificaat ontvangt. Conform de SSVV Opleidingsgids (SOG) is dit certificaat drie jaar geldig en wordt de kandidaat geacht elke drie jaar een eendaagse herhalingscursus te volgen om het certificaat te vernieuwen.

 

Aan te raden overige cursussen

Dit certificaat is vaak een aanvullende eis op petrochemisch terrein en dat is niet het enige certificaat waar wij vaak om worden gevraagd. Als je je graag wil specialiseren in de petrochemische industrie, dan is het raadzaam om naast deze cursus ook andere cursussen te volgen aan de BWH Academy. Het is bijzonder praktisch om in ieder geval je VCA-VOL en Werken met Ademlucht te halen, cursussen die beide worden aangeboden aan de BWH Academy. Ook is het slim om het certificaat Kleine blusmiddelen (water en schuimvormende armaturen) te halen.

 

Heb je deze certificaten al in bezit? Kies dan voor je EHBO-diploma of zelfs een Emergency Rescue Team-certificaat om je een echte allround safety professional te maken.

 
 

Vergoeding via het UWV

De opleidingen van onze BWH Academy vallen onder de Kansberoepenlijst. Dat betekent dat het UWV onder bepaalde voorwaarden de certificaten die je wilt behalen aan de BWH Academy zal vergoeden tot een maximale waarde van €2500. Die voorwaarden zetten we hieronder voor je uiteen, met een simpel stappenplan. Klik op deze link. Liever zelf uitpluizen? Klik op deze link.

 

Over Brandwacht Academy

Bij Brandwacht Huren ben je niet gewoon brandwacht, je bent gastheer van een veilige omgeving. Op onze BWH Academy trainen we daarom brandwachten continue om zichzelf te verbeteren en dagen we ze uit om meer van zichzelf te verlangen.

 

Om dat te bereiken kiezen we niet alleen voor het standaard leer- en ervaringstraject, maar voegen we innovatieve elementen toe, zoals serious gaming, escape rooms en virtual reality. Met deze interactieve en betrokken opleidingsmodule bieden wij een unieke kwaliteitsgarantie aan binnen onze branche.

 

Ben jij een verantwoordelijk persoon en wordt het jou niet te snel te heet onder de voeten? Verdiep je dan eens in één van de acht cursussen die onze BWH Academy aanbiedt.

Meer dan brandveiligheid

Gastheer van veiligheid

Brandwachten van BWH doen meer dan rondes lopen, apparatuur controleren en incidentbestrijding. Zij zijn gastheren van veiligheid. Ze zijn het professionele visitekaartje van uw organisatie.