VCA - Basis & VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden)
Certificate at the end of the course: VCA Voor Operationeel Leidingevenden
  TBD
  TBD
  TBD
  0 (including exam)
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
seconde
TBD
Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium!
Aanmelden

VCA - Basis & VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden)

VCA staat voor VGM Checklist voor Aannemers (VGM = Veiligheid, Gezondheid, Milieu). Opdrachtgevers vragen meestal of onze brandwachten VCA-VOL gecertificeerd zijn. Voor veel aannemers en/of leidinggevenden in deze functie is dit zelfs een vereiste. Niet zo vreemd, want dit certificaat laat zien dat je voldoende kennis hebt over de basisveiligheid van verschillende personen op een werkterrein. Ambieer jij een carrière als brand- of veiligheidswacht? Dan is deze cursus onmisbaar.

 

Wij bieden zowel de Basis als de VOL variant van deze cursus aan.

 

Wat behandelen we tijdens deze cursus?

 

Doel van de cursus

Gedurende deze tweedaagse cursus wordt aangeleerd welke specifieke veiligheidseisen en voorschriften in acht moeten worden genomen door leidinggevenden bij de uitvoering van werkzaamheden. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe de leidinggevende verantwoording t.a.v. het uitvoerend personeel aflegt conform de V&G wetgeving (ARBO-wet) en VCA-SSVV. Je leert risico’s herkennen en vervolgens gepast maatregelen treffen. Deelname aan de cursus vereist geen specifieke vooropleiding en vormt vaak de basis voor de overige certificeringen. Een rijksgediplomeerde brandweeropleiding is dus geen vereiste.

 

Certificaat

Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen conform het SSVV-BESACC. De uitslag hiervan wordt direct bekendgemaakt. Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en gedurende tien jaar geldig.

 

Aan te raden overige cursussen

Dit certificaat is vaak een aanvullende eis op petrochemisch terrein en dat is niet het enige certificaat waar wij vaak om worden gevraagd. Als je je graag wil specialiseren in de petrochemische industrie, dan is het raadzaam om naast deze cursus ook andere cursussen te volgen aan de BWH Academy. Het is bijzonder praktisch om in ieder geval je Gasmeten Ex-Ox-Tox en Werken met Ademlucht te halen, cursussen die beide worden aangeboden aan de BWH Academy. Ook is het slim om het certificaat Kleine blusmiddelen (water en schuimvormende armaturen) te halen.

 

Heb je deze certificaten al in bezit? Kies dan voor je EHBO-diploma of zelfs een Emergency Rescue Team-certificaat om je een echte allround safety professional te maken.

 

Vergoeding via het UWV

De opleidingen van onze BWH Academy vallen onder de Kansberoepenlijst. Dat betekent dat het UWV onder bepaalde voorwaarden de certificaten die je wilt behalen aan de BWH Academy zal vergoeden tot een maximale waarde van €2500. Die voorwaarden zetten we hieronder voor je uiteen, met een simpel stappenplan. Klik op deze link. Liever zelf uitpluizen? Klik op deze link.

 

Over Brandwacht Academy

Bij Brandwacht Huren ben je niet gewoon brandwacht, je bent gastheer van een veilige omgeving. Op onze BWH Academy trainen we daarom brandwachten continue om zichzelf te verbeteren en dagen we ze uit om meer van zichzelf te verlangen.

 

Om dat te bereiken kiezen we niet alleen voor het standaard leer- en ervaringstraject, maar voegen we innovatieve elementen toe, zoals serious gaming, escape rooms en virtual reality. Met deze interactieve en betrokken opleidingsmodule bieden wij een unieke kwaliteitsgarantie aan binnen onze branche.

 
 

Ben jij een verantwoordelijk persoon en wordt het jou niet te snel te heet onder de voeten? Verdiep je dan eens in één van de acht cursussen die onze BWH Academy aanbiedt.

Meer dan brandveiligheid

Gastheer van veiligheid

Brandwachten van BWH doen meer dan rondes lopen, apparatuur controleren en incidentbestrijding. Zij zijn gastheren van veiligheid. Ze zijn het professionele visitekaartje van uw organisatie.