SOG Werken met ademlucht
Certificate at the end of the course: Cerficitaat conform SSVV Opleidingsgids (SOG)
  TBD
  TBD
  TBD
  355 (including exam)
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
seconde
TBD
Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium!
Aanmelden

SOG Werken met ademlucht

In geval van een calamiteit kan er sprake zijn van onvoldoende zuurstof in de lucht of een te hoog gehalte gevaarlijke/vervuilende stoffen. In zo’n situatie maakt een brandwacht gebruik van adembeschermende apparatuur, namelijk afgesloten luchtcapsules die onafhankelijk van de omgevingslucht functioneren. Je leert in deze cursus zulke apparatuur gebruiken en zo jezelf en je collega(‘s) in veiligheid te brengen. Wij raden al onze brandwachten aan om dit certificaat te behalen, omdat dit vaak een aanvullende eis is van opdrachtgevers op risico- en of petrochemisch terrein.

 

De volgende onderwerpen komen tijdens het theorie- en praktijkgedeelte van de eendaagse cursus aan bod:

 

Theorie:

Praktijk:

 

Vereisten voor deelname

Voor deze cursus is een ‘eigen verklaring goede gezondheid’ voldoende. Ook is vereist voor deze cursus de afwezigheid van gezichtsbeharing, zoals een baard of snor.

 

Let op: voor het daadwerkelijk mogen werken met ademlucht is een geldig medisch keuringsbewijs vereist.

 

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is veilig en effectief om kunnen gaan met ademluchtapparatuur en zo jezelf en je collega(‘s) in veiligheid kunnen brengen.

 

Certificaat

Aan het einde van de cursusdag zal er een praktijkexamen worden afgenomen. Bij slagen ontvangt de kandidaat een IVM-certificaat wat drie jaar geldig is.

 

Aan te raden overige cursussen

Dit certificaat is vaak een aanvullende eis op petrochemisch terrein en dat is niet het enige certificaat waar wij vaak om worden gevraagd. Als je je graag wil specialiseren in de petrochemische industrie, dan is het raadzaam om naast deze cursus ook andere cursussen te volgen aan de BWH Academy. Het is bijzonder praktisch om in ieder geval je Gasmeten Ex-Ox-Tox en Werken als buitenwacht/mangatwacht te halen, cursussen die beide worden aangeboden aan de BWH Academy. Ook is het slim om het certificaat Kleine blusmiddelen (water en schuimvormende armaturen) te halen.

 

Heb je deze certificaten al in bezit? Kies dan voor je EHBO-diploma of zelfs een Emergency Rescue Team-certificaat om je een echte allround safety professional te maken.

 

Vergoeding via het UWV

De opleidingen van onze BWH Academy vallen onder de Kansberoepenlijst. Dat betekent dat het UWV onder bepaalde voorwaarden de certificaten die je wilt behalen aan de BWH Academy zal vergoeden tot een maximale waarde van €2500. Die voorwaarden zetten we hieronder voor je uiteen, met een simpel stappenplan. Klik op deze link. Liever zelf uitpluizen? Klik op deze link.

 

Over Brandwacht Academy

Bij Brandwacht Huren ben je niet gewoon brandwacht, je bent gastheer van een veilige omgeving. Op onze BWH Academy trainen we daarom brandwachten continue om zichzelf te verbeteren en dagen we ze uit om meer van zichzelf te verlangen.

 

Om dat te bereiken kiezen we niet alleen voor het standaard leer- en ervaringstraject, maar voegen we innovatieve elementen toe, zoals serious gaming, escape rooms en virtual reality. Met deze interactieve en betrokken opleidingsmodule bieden wij een unieke kwaliteitsgarantie aan binnen onze branche.

 

Ben jij een verantwoordelijk persoon en wordt het jou niet te snel te heet onder de voeten? Verdiep je dan eens in één van de acht cursussen die onze BWH Academy aanbiedt.

Meer dan brandveiligheid

Gastheer van veiligheid

Brandwachten van BWH doen meer dan rondes lopen, apparatuur controleren en incidentbestrijding. Zij zijn gastheren van veiligheid. Ze zijn het professionele visitekaartje van uw organisatie.