BWH Academy, erkend
SOG-opleidingscentrum

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe cursusdata? Schrijf je dan in voor onze actuele opleidingsagenda:
Haal een erkend certificaat
BWH Academy is een erkend SOG-opleidingscentrum. De certificaten die je bij ons haalt, zijn daarmee een garantie voor kwaliteit voor je opdrachtgevers.
in een volledig uitgerust opleidingscentrum
Je volgt je opleiding op een locatie die over alle belangrijke voorwaarden beschikt: een leslokaal, professionele cursusmiddelen en een interne en externe oefenruimte.
BWH Academy

We trainen mensen in onze Academy. Daarmee dragen we bij aan hun ontwikkeling.

BWH is een erkend SOG-opleidingscentrum voor onder meer gasmeten, werken met onafhankelijke adembescherming en werken als buitenwacht/mangatwacht.

De BWH Academy biedt trainingen aan brandwachten en anderen die over vaardigheden in brandveiligheid moeten beschikken. We leiden hen op volgens de eisen van VCA Infra.

Dankzij ons opleidingscentrum hebben we direct inzicht in het opleidingsniveau van de cursisten. Bovendien biedt Academy de mogelijkheid zonder tijdsdruk dieper op de stof in te gaan. Daarmee kunnen we cursisten beter klaarstomen voor hun examen.

Ons opleidingscentrum is er niet alleen voor brandwachten. We kunnen ook in company trainingen geven voor medewerkers van bedrijven in bijvoorbeeld de bouw of petrochemie die ook gas moeten meten of met onafhankelijke beademingsapparatuur moeten kunnen werken.

Certificeringen

BHV
Een overkoepelende cursus EHBO/BHV/Reanimatie/AED is een vereiste voor allround safety professionals. lees meer.
Basisveiligheid volgens VCA
Opdrachtgevers stellen het VCA-certificaat steeds vaker als eis voor aannemers en leidinggevenden. lees meer.
Onafhankelijke adembescherming
In deze cursus leren cursisten adembescherming gebruiken en zichzelf en collega‘s in veiligheid te brengen. lees meer.
Werken als buitenwacht/mangatwacht
Bij een calamiteit weet een mangatwacht dankzij deze cursus hoe hij of zij een collega in veiligheid moet brengen. lees meer.
Gas meten
Leer in deze cursus de vaardigheden om de aanwezigheid van explosieve of toxische stoffen uit te sluiten. lees meer.
Kleine blusmiddelen
85% van beginnende branden kan met kleine blusmiddelen worden bestreden. Dat is het belang van deze cursus. lees meer.
 
 
 
 

BHV

Een overkoepelende cursus voor EHBO, BHV, reanimatie en AED (defibrillatie) is een vereiste voor allround safety professionals. Ons cursusboek voor de cursus BHV behandelt de verschillende soorten letsels en behandelmethoden. Cursisten krijgen hierover examen. Een ervaren EHBO-instructeur begeleidt de praktijksessies en brengt de cursisten de fijne kneepjes van eerstehulpverlening bij. Denk bijvoorbeeld aan reanimeren, defibrilleren (AED) en de behandeling van kleine verwondingen of ongevallen. Bij succesvolle afronding van de cursus ontvangen cursisten een officieel EHBO-diploma van het Nederlandse Rode Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.
Inschrijven
 
 
 
 

Basisveiligheid volgens VCA

Opdrachtgevers vragen steeds vaker om VOL-VCA-gecertificeerd personeel. Voor veel aannemers en leidinggevenden is dit zelfs een vereiste. Het certificaat toont dat de houder voldoende kennis heeft over de basisveiligheid van personen op een werkterrein. VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid, Milieu) Checklist voor Aannemers. Zij leren in de cursus VCA Basis & VOL risico’s herkennen en gepaste maatregelen nemen, VOL voor Voor Operationeel Leidinggevenden. Een gecertificeerde brandwacht kan bijvoorbeeld beginbranden bestrijden op (petrochemische) bedrijfsterreinen.
Inschrijven
 
 
 
 

Onafhankelijke adembescherming

Bij een calamiteit kan er in de lucht te weinig zuurstof zijn of te veel gevaarlijke of vervuilende stoffen ontstaan. In zo’n situatie heb je adembeschermende apparatuur nodig. Deze apparatuur functioneert door afgesloten luchtcapsules onafhankelijk van de omgevingslucht. In de cursus Werken met onafhankelijke adembescherming leren cursisten deze apparatuur gebruiken en daarmee zichzelf en collega‘s in veiligheid te brengen. Wij raden onze brandwachten aan dit certificaat te behalen, omdat het vaak een aanvullende eis is van opdrachtgevers die werken op risicoterreinen of in de petrochemie. Voor deze cursus zijn een eigen verklaring goede gezondheid en de afwezigheid van gezichtsbeharing vereisten.
Inschrijven
 
 
 
 

Werken als buitenwacht/mangatwacht

Een mangatwacht waarborgt de veiligheid op het moment dat iemand werkzaamheden verricht in een besloten, ongeventileerde ruimte met maar één uitgang. Hij of zij houdt wacht bij de in- en uitgang van de ruimte, monitort de luchttoevoer en leeft de veiligheidsregels na om de werkzaamheden in goede banen te leiden. Bij een calamiteit weet een mangatwacht hoe hij of zij de collega in veiligheid moet brengen. In onze cursus Werken als buitenwacht/mangatwacht wordt kennis over veiligheidsprotocollen en werkvergunningen overgedragen en wordt een real life situatie nagebootst.
Inschrijven
 
 
 
 

Gasmeten

Brandwachten of medewerkers die op een bedrijfsterrein gasmetingen en gasdetectie moeten uitvoeren en meetgegevens interpreteren, moeten een cursus gasmeten hebben afgerond. Onze brandwachten werken vaak in besloten ruimtes. Om ieders veiligheid te waarborgen, raden wij daarom aan dat al onze brandwachten dit certificaat halen. Daarmee beschikken zij aantoonbaar over de vaardigheden om de aanwezigheid van explosieve of toxische stoffen uit te sluiten. Vaak is dit diploma ook een aanvullende eis van opdrachtgevers op risicoterreinen of in de petrochemie.
Inschrijven
 
 
 
 

Kleine blusmiddelen

Van beginnende branden kan zeker 85% met kleine blusmiddelen worden bestreden. Een cursus in het gebruik van deze middelen is daarom onmisbaar voor de brandveiligheid. In onze cursus Kleine blusmiddelen leren wij cursisten de vaardigheden om kleine blusmiddelen snel en efficiënt te gebruiken om calamiteiten te voorkomen. Denk hierbij aan het hanteren van verschillende soorten brandblussers, afhankelijk van de aanwezigheid van bepaalde specifieke stoffen, en het gebruik van een blusdeken. Ook wordt aandacht besteed aan preventie en alarmering.
Inschrijven
Meer dan brandveiligheid

Gastheer van veiligheid

Brandwachten van BWH doen meer dan rondes lopen, apparatuur controleren en incidentbestrijding. Zij zijn gastheren van veiligheid. Ze zijn het professionele visitekaartje van uw organisatie.