Kleine blusmiddelen (water en schuimvormende armaturen)
Certificate at the end of the course: Kleine blusmiddelen en water- en schuim voerende armaturen.
  Aug 18, 2021
  08.30 - 16.30
  BWH Training Center
  0 (including exam)
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
seconde
18/08/2021
Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium!
Aanmelden

Kleine blusmiddelen (water en schuimvormende armaturen)

Hoe handel je als je een brand ontdekt? Wij leren de cursisten om kleine blusmiddelen zo snel en efficiënt mogelijk te gebruiken om zo grote calamiteiten te voorkomen. Denk hierbij aan het hanteren van verschillende soorten brandblussers (afhankelijk van het wel of niet aanwezig zijn van bepaalde gevaarlijke stoffen) en het gebruiken van een blusdeken. Ook wordt er aandacht besteed aan preventie en alarmering.

 

Over de cursus

85% van de beginnende branden kan worden bestreden met kleine blusmiddelen. De kleine (of minder kleine) rode brandblussers en branddekens zijn overal te vinden: in huis, op kantoor, in openbare gelegenheden; waar je ook bent. Maar ondanks dat ze overal te vinden zijn, ga je er nooit vanuit dat je er ook daadwerkelijk een keer eentje moet gebruiken. Als vlammetje bij paaltje komt, weet je dan eigenlijk wel hoe dat in z’n werk gaat? Daarom bieden wij medewerkers van bedrijven en instellingen een cursus aan zodat zij weten hoe te handelen als dat brandnodig is.

 

De volgende onderwerpen zullen in de cursus aan bod komen:

 

Theorie:

 

Praktijk:

 

Verloop van de cursus

Allereerst instrueren wij niet-deskundigen in de regels die gelden bij het optreden na het ontdekken van brand. Vervolgens gaan we dieper in op het verschijnsel brand en tot slot het blussen van een beginnende brand.

 

Bewijs van deelname

De cursus duurt een halve dag en hierna bezit de deelnemer inzicht en kennis die nodig zijn om juist te kunnen handelen bij het ontdekken van een beginnende brand. Hij of zij heeft praktische vaardigheden opgedaan die toegepast kunnen worden bij het blussen van een beginnende brand. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

 

Aan te raden overige cursussen

Dit certificaat is vaak een aanvullende eis op petrochemisch terrein en dat is niet het enige certificaat waar wij vaak om worden gevraagd. Als je je graag wil specialiseren in de petrochemische industrie, dan is het raadzaam om naast deze cursus ook andere cursussen te volgen aan de BWH Academy. Het is bijzonder praktisch om in ieder geval je Gasmeten Ex-Ox-Tox en Werken met Ademlucht te halen, cursussen die beide worden aangeboden aan de BWH Academy. Ook is het slim om het certificaat Werken als buitenwacht/mangatwacht te halen.

 

Heb je deze certificaten al in bezit? Kies dan voor je EHBO-diploma of zelfs een Emergency Rescue Team-certificaat om je een echte allround safety professional te maken.

 

Vergoeding via het UWV

De opleidingen van onze BWH Academy vallen onder de Kansberoepenlijst. Dat betekent dat het UWV onder bepaalde voorwaarden de certificaten die je wilt behalen aan de BWH Academy zal vergoeden tot een maximale waarde van €2500. Die voorwaarden zetten we hieronder voor je uiteen, met een simpel stappenplan. Klik op deze link. Liever zelf uitpluizen? Klik op deze link.

 

Over Brandwacht Academy

Bij Brandwacht Huren ben je niet gewoon brandwacht, je bent gastheer van een veilige omgeving. Op onze BWH Academy trainen we daarom brandwachten continue om zichzelf te verbeteren en dagen we ze uit om meer van zichzelf te verlangen.

 

Om dat te bereiken kiezen we niet alleen voor het standaard leer- en ervaringstraject, maar voegen we innovatieve elementen toe, zoals serious gaming, escape rooms en virtual reality. Met deze interactieve en betrokken opleidingsmodule bieden wij een unieke kwaliteitsgarantie aan binnen onze branche.

 

Ben jij een verantwoordelijk persoon en wordt het jou niet te snel te heet onder de voeten? Verdiep je dan eens in één van de acht cursussen die onze BWH Academy aanbiedt.

 

Meer dan brandveiligheid

Gastheer van veiligheid

Brandwachten van BWH doen meer dan rondes lopen, apparatuur controleren en incidentbestrijding. Zij zijn gastheren van veiligheid. Ze zijn het professionele visitekaartje van uw organisatie.