SOG Werken als buitenwacht / mangatwacht regulier
Certificate at the end of the course: Cerficitaat conform SSVV Opleidingsgids (SOG)
  Oct 08, 2020
  08.00 - 17.00
  BWH Training Center
  0 (including exam)
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
seconde
08/10/2020
Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium! Lorem ipsum doler sit ametequile delorem ipsum pandemonium!
Aanmelden

SOG Werken als buitenwacht / mangatwacht regulier

Een buitenwacht (ook vaak genoemd: ‘mangatwacht’) waarborgt de veiligheid op het moment dat iemand werkzaamheden verricht in een nauwe, besloten, niet geventileerde ruimte met maar één uitgang, zoals tanks en torens. Dit gebeurt veelal in de (petro)chemische industrie of bijvoorbeeld de scheepsbouw. Het is daarom bijzonder praktisch als de brand- of veiligheidswacht ook in te zetten is als mangatwacht. Wij raden al onze brand- en veiligheidswachten aan om dit certificaat te behalen om altijd je eigen veiligheid en die van je collega(‘s) te kunnen waarborgen.

 

Door waakzaam en oplettend wacht te houden bij de in- en uitgang van de ruimte, de luchttoevoer te monitoren en veiligheidsregels na te leven, leidt de mangatwacht de werkzaamheden in goede banen. In geval van een calamiteit weet een mangatwacht hoe hij of zij moet handelen om zijn collega in veiligheid te brengen.

 

Tijdens onze cursus wordt kennis over veiligheidsprotocollen en werkvergunningen bijgebracht. Daarnaast wordt ook de praktijk geoefend door een real-life situatie na te bootsen.

 

Inhoud van de cursus

De cursus duurt één dag en bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 

Theorie:

 

Praktijk:

 

Tijdens deze cursus  wordt je in theorie en praktijk opgeleid om je op verantwoorde wijze en volgens voorschriften mangatcontrole uit te voeren.

 

Certificaat

De eendaagse cursus wordt gegeven conform de SSVV Opleidingsgids (SOG). Ook het certificaat, wat na het behalen van het theorie- en praktijkexamen direct wordt uitgereikt, voldoet aan de eisen van het SOG en is gedurende drie jaar geldig. Elke drie jaar is een eendaagse herhalingscursus noodzakelijk.

 

Aan te raden overige cursussen

Dit certificaat is vaak een aanvullende eis op petrochemisch terrein en dat is niet het enige certificaat waar wij vaak om worden gevraagd. Als je je graag wil specialiseren in de petrochemische industrie, dan is het raadzaam om naast deze cursus ook andere cursussen te volgen aan de BWH Academy. Het is bijzonder praktisch om in ieder geval je Gasmeten Ex-Ox-Tox en Werken met Ademlucht te halen, cursussen die beide worden aangeboden aan de BWH Academy.  Ook is het slim om het certificaat Kleine blusmiddelen (water en schuimvormende armaturen) te halen.

 

Heb je deze certificaten al in bezit? Kies dan voor je EHBO-diploma of zelfs een Emergency Rescue Team-certificaat om je een echte allround safety professional te maken.

 

Vergoeding via het UWV

De opleidingen van onze BWH Academy vallen onder de Kansberoepenlijst. Dat betekent dat het UWV onder bepaalde voorwaarden de certificaten die je wilt behalen aan de BWH Academy zal vergoeden tot een maximale waarde van €2500. Die voorwaarden zetten we hieronder voor je uiteen, met een simpel stappenplan. Klik op deze link. Liever het zelf uitpluizen? Klik op deze link.

 

Over Brandwacht Academy

Bij Brandwacht Huren ben je niet gewoon brandwacht, je bent gastheer van een veilige omgeving. Op onze BWH Academy trainen we daarom brandwachten continue om zichzelf te verbeteren en dagen we ze uit om meer van zichzelf te verlangen.

 

Om dat te bereiken kiezen we niet alleen voor het standaard leer- en ervaringstraject, maar voegen we innovatieve elementen toe, zoals serious gaming, escape rooms en virtual reality. Met deze interactieve en betrokken opleidingsmodule bieden wij een unieke kwaliteitsgarantie aan binnen onze branche.

 

Ben jij een verantwoordelijk persoon en wordt het jou niet te snel te heet onder de voeten? Verdiep je dan eens in één van de acht cursussen die onze BWH Academy aanbiedt.

Meer dan brandveiligheid

Gastheer van veiligheid

Brandwachten van BWH doen meer dan rondes lopen, apparatuur controleren en incidentbestrijding. Zij zijn gastheren van veiligheid. Ze zijn het professionele visitekaartje van uw organisatie.